Tento recept na krkovici s hořčicovou omáčkou a opečenými bramborami naleznete v mé kuchařce 100 skvělých domácích receptů ve 2. dílu. Jedná se o ukázkový recept, abyste věděli, jakou formu mají moje recepty v kuchařce a případně vám mohl s rozhodováním se o zakoupení kuchařky.
Recept (2 porce)
Potřebné suroviny:
- 200g kuřecích prsou
- 3 střední žampiony
- 1/2 červené papriky
- 1 střední červená cibule
- 1 mrkev
- Zelená část z dvou jarních cibulek
- 2 stroužky
- Hrst arašídů
- 200ml vody
- 3 lžíce tmavé sójové omáčky
- 1,5 lžičky solamylu + na obalení masa
- Chilli dle chuti
- Sůl
- Pepř
- Rostlinný olej
- 1 hrnek jasmínové rýže
- 15g másla
- 1,5 hrnku vody
Postup:
- Kuřecí prsa nakrájíme na kostky.
- Zeleninu nakrájíme na větší kousky, aby v jídle byla poznat chuť každého z nich.
- V rendlíku rozpálíme máslo a vložíme na něj opéct rýží (neproplachujeme).
- Opékáme na středním plameni 2 minuty na poté zalijeme vodou a osolíme.
- Přivedeme k varu, poté přiklopíme poličkou a vložíme do trouby předehřáté na 180°C.
- Pečeme za občasného promíchání cca 20 minut do měkka.
- Kuřecí maso osolíme, opepříme a obalíme v solamylu.
- Pánev rozpálíme na maximum a přidáme olej.
- Vložíme maso a necháme zatáhnout z jedné strany.
- Poté opékáme cca 3-4 minuty do lehce zlatova. Následně dáme stranou.
- Přidáme ještě trochu oleje a opečeme 2 minuty plátky žampionů.
- Poté přidáme mrkev, cibuli, česnek a arašídy a opékáme další 2 minuty.
- Vrátíme maso zpět společně s paprikou a zalijeme směsí vody, sójové omáčky, solamylu a chilli dle chuti.
- Necháme krátce provařit do zhoustnutí.
- Vypneme plotnu a vmícháme zelenou část jarní cibulky.
- Podáváme s rýží.
Dobrou chuť
Tento recept se nachází ve 2. dílu mé kuchařky 100 skvělých domácích receptů
Odkaz na tištěnou podobu kuchařky: Tištěná kuchařka 100 skvělých domácích receptů
Odkaz na elektronickou podobu kuchařky: Ebook kuchařka 100 skvělých domácích receptů