Tento recept na smetanové karbanátky s bramborovou kaší naleznete v mé kuchařce 100 skvělých domácích receptů ve 2. dílu. Jedná se o ukázkový recept, abyste věděli, jakou formu mají moje recepty v kuchařce a případně vám mohl s rozhodováním se o zakoupení kuchařky. V kuchařce naleznete dalších 99 receptů s inspiracemi na každodenní vaření z běžně dostupných surovin.
Recept (2 porce)
Potřebné suroviny:
- Na karbanátky:
- 400g mletého vepřového masa
- 200ml smetany ke šlehání
- 1 vejce
- 2 lžičky kmínu
- 3 lžičky majoránky
- 2 lžičky sušeného česneku
- Pepř
- Sůl
- Na přílohu:
- 400g brambor varného typu C
- 40g másla
- Petrželka
- Olej na smažení
Postup:
- Mleté maso smícháme s vejce, 60ml smetany, kořením a nasekanou petrželkou.
- Vše důkladně promícháme, aspoň 3 minuty, aby se vše krásně spojilo.
- Necháme 15 minut odpočinout.
- Brambory oloupeme a vaříme do měkka v osolené vodě.
- Z odpočinuté směsi tvarujeme navlhčenenými rukami karbenátky vysoké cca 1,5cm.
- Vkládáme rovnou do pánve se středně rozpáleným olejem.
- Po vložení do pánve do každého karbenátku uděláme ve středu dolíček, aby po smažení nebyl ve středu vyboulený.
- Smažíme na středním plameni do lehce zlatova z obou stran.
- Poté klademe na plech a vložíme dopéct na 10 minut do trouby předehřáté na 170°C.
- Brambory zcedíme, rozšťoucháme a přidáme máslo.
- Metlou vymícháme do hladka.
- Poté přidáváme horkou smetanu do dosažení požadované hustoty.
- Vmícháme nasekanou petrželku.
- Servírujeme karbanátky společně s bramborovou kaší.
Dobrou chuť
Tento recept se nachází ve 2. dílu mé kuchařky 100 skvělých domácích receptů
Odkaz na tištěnou podobu kuchařky: Tištěná kuchařka 100 skvělých domácích receptů
Odkaz na elektronickou podobu kuchařky: Ebook kuchařka 100 skvělých domácích receptů