Recept: smetanové karbanátky s bramborovou kaší

Ukázkové recepty z kuchařek

Tento recept na smetanové karbanátky s bramborovou kaší naleznete v mé kuchařce 100 skvělých domácích receptů ve 2. dílu. Jedná se o ukázkový recept, abyste věděli, jakou formu mají moje recepty v kuchařce a případně vám mohl s rozhodováním se o zakoupení kuchařky. V kuchařce naleznete dalších 99 receptů s inspiracemi na každodenní vaření z běžně dostupných surovin.

Recept (2 porce)

Potřebné suroviny:

  • Na karbanátky:
    • 400g mletého vepřového masa
    • 200ml smetany ke šlehání
    • 1 vejce
    • 2 lžičky kmínu
    • 3 lžičky majoránky
    • 2 lžičky sušeného česneku
    • Pepř
    • Sůl
  • Na přílohu:
    • 400g brambor varného typu C
    • 40g másla
    • Petrželka
    • Olej na smažení

Postup:

  1. Mleté maso smícháme s vejce, 60ml smetany, kořením a nasekanou petrželkou.
  2. Vše důkladně promícháme, aspoň 3 minuty, aby se vše krásně spojilo.
  3. Necháme 15 minut odpočinout.
  4. Brambory oloupeme a vaříme do měkka v osolené vodě.
  5. Z odpočinuté směsi tvarujeme navlhčenenými rukami karbenátky vysoké cca 1,5cm.
  6. Vkládáme rovnou do pánve se středně rozpáleným olejem.
  7. Po vložení do pánve do každého karbenátku uděláme ve středu dolíček, aby po smažení nebyl ve středu vyboulený.
  8. Smažíme na středním plameni do lehce zlatova z obou stran.
  9. Poté klademe na plech a vložíme dopéct na 10 minut do trouby předehřáté na 170°C.
  10. Brambory zcedíme, rozšťoucháme a přidáme máslo.
  11. Metlou vymícháme do hladka.
  12. Poté přidáváme horkou smetanu do dosažení požadované hustoty.
  13. Vmícháme nasekanou petrželku.
  14. Servírujeme karbanátky společně s bramborovou kaší.

Dobrou chuť

Recept na smetanové karbanátky

Tento recept se nachází ve 2. dílu mé kuchařky 100 skvělých domácích receptů

Odkaz na tištěnou podobu kuchařky: Tištěná kuchařka 100 skvělých domácích receptů

Odkaz na elektronickou podobu kuchařky: Ebook kuchařka 100 skvělých domácích receptů

Kuchařka 2. díl

Zpět do obchodu