Tento recept na smažené kuře s coleslavem a hranolkami naleznete v mé kuchařce 100 skvělých domácích receptů ve 2. dílu. Jedná se o ukázkový recept, abyste věděli, jakou formu mají moje recepty v kuchařce a případně vám mohl s rozhodováním se o zakoupení kuchařky. V kuchařce naleznete dalších 99 receptů s inspiracemi na každodenní vaření z běžně dostupných surovin.
Recept (3 porce)
Potřebné suroviny:
- Příprava masa:
- 9 ks horních kuřecích stehen
- 1 l podmáslí
- 2 lžičky sladké papriky
- 3 lžičky oregána
- 3 lžičky sušeného česneku
- 2 lžičky mletého pepře
- Chilli dle chuti
- Sůl
- Obal:
- 250 g hladké mouky
- 2 lžičky sladké papriky
- 2 lžičky sušeného česneku
- 2 lžičky mletého pepře
- Sůl
- Zelný salát:
- 200 g bílého zelí
- 1 střední mrkev
- 1,5 lžíce majonézy
- 1,5 lžíce zakysané smetany
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžíce vinného octa
- 1 lžíce cukru
- Sůl
- Pepř
- Příloha:
- Hranolky
- Olej na smažení
Postup:
- Den předem zbavíme kuře kůže. Já odříznu i horní část kloubů.
- Do mísy dáme podmáslí a všechno koření. Promícháme.
- Přidáme kuřecí maso, promícháme, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme do druhého dne marinovat.
- Zelí a mrkev nakrájíme na tenké nudličky a dáme do misky.
- Přidáme zbývající suroviny a důkladně promícháme, aby se cukr zcela rozpustil.
- Ochutnáme a případně dochutíme.
- Dáme odležet do lednice.
- Mouku v míse smícháme s kořením.
- Olej rozpálíme na cca 160 °C.
- Kuře vyjmeme z podmáslí a hned dáme do mouky, tak aby neokapalo moc podmáslí.
- Obalíme v mouce a lehce promačkáme aby mouka a podmáslí vytvořily typickou krustu. Obalujte vždy jen tolik, kolik můžete rovnou smažit.
- Pozvolna smažíme, jen tak aby olej lehce bublal, máme maso s kostí, tak je třeba smažit pomalu, aby nebylo syrové.
- Smažíme do zlatova a poté dáme okapat na papírovou utěrku.
- Já poté dávám ještě na 10 minut pro jistotu dopéct na mřížku v troubě předehřáté na 130 °C, horkovzduch.
- Usmažíme i hranolky, já na ně používám horkovzdušnou fritézu.
- Servírujeme smažené kuře s hranolky a salátem coleslaw.
Dobrou chuť
Tento recept se nachází ve 2. dílu mé kuchařky 100 skvělých domácích receptů
Odkaz na tištěnou podobu kuchařky: Tištěná kuchařka 100 skvělých domácích receptů
Odkaz na elektronickou podobu kuchařky: Ebook kuchařka 100 skvělých domácích receptů